Tipy na skvělé saláty, kterými zpestříte vaše denní menu

V době, kdy stále více lidí vyznává zdravý způsob stravování, by měla jídla jako saláty mít pevné místo v denním menu každé restaurace. Dopřejte proto vašim zákazníkům to, co opravdu žádají. Zpestřete vaše polední menu těmi nejlepšími saláty.

Z vlastní zkušenosti můžeme potvrdit, že lehká jídla, jako například saláty, jsou dnes mnoha podniky odsouvána na vedlejší kolej. Ale protože mají v denním jídelním lístku velký potenciál, je to obrovská škoda. I ve vaší lokalitě je určitě mnoho lidí, kteří by si v hektickém pracovním dni dopřáli něco, čím nezatíží svůj žaludek. Něco, po čem nebudou pociťovat nutkání odpoledního „šlofíka“. Něco, co je nakopne rychlou a zdravou energií. A saláty jsou v tom absolutní jednička.

Jaké saláty zařadit do vašeho denního jídelníčku

Myslíte si, že salát je „nudné“ jídlo, které nedokáže zpestřit vaše denní menu? Následující tipy na ty nejlepší saláty vás vyvedou z omylu. Zapamatujte si, že kromě klasického „caesar salátu“, který si často dávají podniky do nabídky jen z jakési povinnosti, máte daleko více možností. Možností, kterými se můžete na míle odlišit od vaší konkurence. Které saláty určitě stojí za vaši pozornost?

Niçoise salát

Tento svěží salát pochází ze známého francouzského města Nice, v kterém se stal mimořádně populárním už na začátku 20. století.

Suroviny:

  • rajčata,
  • vajíčka uvařená natvrdo,
  • olivy,
  • ančovičky,
  • salátové okurky,
  • olivový olej.

Náš tip: Niçoise salát si můžete vylepšit přidáním tuňáka. Bude tak nejen pestřejší, ale zároveň i sytější. Oblíbené v tomto salátu jsou také brambory, hlávkový salát, zelené fazole a další suroviny.

nicoise salát

Řecký salát

Jak je již z jeho názvu zřejmé, pochází z Řecka, kde se označuje také jako selský. Představuje totiž jídlo, které může farmář sníst k obědu nebo odpolední svačině, když pracuje venku na poli.

Suroviny:

  • rajčata,
  • salátové okurky,
  • cibule,
  • sýr feta,
  • olivy,
  • sůl,
  • olivový olej.

Náš tip: Pro nejlepší požitek vašich hostů doporučujeme podávat řecký salát co nejstudenější.

Řecký salát

Cobb salát

Říká se, že salát Cobb je pojmenován po Robertu Howardu Cobbovi, majiteli restaurace The Brown Derby v Hollywoodu. Údajně ho vymyslel buď on, nebo jeho šéfkuchař ještě v první polovině 20. století.

Suroviny:

  • nakrájený ledový nebo římský salát,
  • rajčata,
  • opečená slanina,
  • grilovaná nebo pečená kuřecí prsa,
  • vajíčka uvařená natvrdo,
  • avokádo,
  • pažitka,
  • sýr Roquefort,
  • vinaigrette z červeného vinného octu.


Cobb salát

Náš tip: Bazírujte na tom, aby vaše obsluha vyřídila každou objednávku, nejen tu „salátovou“, co nejrychleji. V tomto směru může být nápomocná aplikace Mobilní číšník, s jejíž pomocí obsluha zpracuje objednávky zákazníků kdykoli přímo u stolu. Jelikož se zrychlí celý proces objednávání, obsluha může za stejnou dobu obsloužit více zákazníků, čímž se přirozeně zvýší tržby.

Caprese salát

Velice jednoduchý salát, jehož příprava zabere jen pár minut. Pochází z italského ostrova Capri, kde se stal oblíbeným v 50. letech 20. století. Tradičně se podává jako předkrm.

Suroviny:

  • mozzarella nakrájená na plátky,
  • rajčata nakrájená na plátky,
  • bazalka,
  • olivový olej,
  • sůl.


Caprese salát

Zajímavost: Caprese salát se také nazývá Insalata Tricolore. Obsahuje všechny 3 barvy italské vlajky.

Italský těstovinový salát

Inspirovat se můžete také skvělým italským těstovinovým salátem. Je plný zajímavých chutí, které údajně mohou být ještě lepší a výraznější, když se salát připraví den před podáváním. Právě toto může být jídlo, díky kterému vaše denní menu převálcuje to konkurenční.

Suroviny:

  • těstoviny fusilli,
  • cherry rajčata,
  • salám,
  • červená cibule,
  • petrželová nať,
  • mini mozzarella,
  • černé olivy.


těstovinový salát

Samozřejmě se každý ze salátů může doplnit o mnohé suroviny. Fantazii se meze nekladou a zejména co se zeleniny, luštěnin a bylinek týče, je do salátů opravdu z čeho vybírat. Nebojte se proto pohrát si s recepty a připravit vašim hostům něco nevšedního.

Náš tip: Přeneste váš podnik do mobilu vašeho zákazníka a dejte hostům možnost objednat si ten nejlepší salát přes Inteligentní stůl. Jedná se o moderní a pohodlnou formu zobrazování vaší nabídky, přivolání obsluhy, vyžádání účtenky nebo okamžité online platby pomocí chytrého telefonu.

Zveřejněte váš jídelní lístek na webu

Na závěr jsme si pro vás připravili ještě jeden inspirativní tip. Věděli jste, že až 73 % Čechů používá internet? Váš jídelníček tak v dnešní době nesmí chybět ani na vaší webové stránce. Přinese vám totiž mnoho dalších zákazníků, kteří si mohou z pohodlí svého domova objednat třeba ten nejlepší salát.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard