5 výhod mobilní pokladny pro gastro provozovny

Úspěšné podnikání nezávisí jen na kvalitních produktech nebo dobrých službách. Neméně důležitým je i zákaznický servis. Chcete-li uspět v boji s konkurencí, musíte hostům zpříjemnit čas strávený ve vašem podniku. V tomto ohledu dokáže být nápomocná mobilní pokladna, která do vaší provozovny přinese několik výhod.

Výhody mobilní pokladny

Pochopení výhod mobilní pokladny může mít nemalý vliv na úspěch a růst vašeho podnikání. Proto se vyplatí vědět, čím vším se vyznačuje toto přenosné zařízení, které můžete používat k přijímání plateb i tisku pokladních dokladů. A nejen to.

1. Kompaktnost

Pro moderní mobilní pokladnu jsou charakteristické kompaktní rozměry s nízkou hmotností. Kromě toho, že nezabírá moc místa, ještě perfektně padne do ruky. A jelikož není napájená přes kabel, ale na baterii, nebude vás nijak omezovat při pohybu.

2. Mobilita

Vzhledem k tomu, že vás při jejím používání nelimituje napájecí kabel, můžete si mobilní pokladnu vzít kamkoli v rámci vaší provozovny i mimo ni. Můžete ji tedy používat k přijímání plateb u stolů, na terase nebo i v rámci stánkového prodeje. Přenosnou pokladnu si s sebou mohou vzít dokonce i vaši kurýři během rozvozu jídel.

3. Rychlost

Vyřízení transakce přes mobilní pokladnu je samo o sobě velmi rychlé, jelikož má integrovaný terminál (umožňující přijímat platbu kartou, mobilem či hodinkami) a tiskárnu. A když si k tomu připočteme ještě i fakt, že platbu dokážete uskutečnit přímo u stolu, resp. kdekoli, můžeme mluvit o dalším přínosu mobilní pokladny v gastro provozovně. V dnešní uspěchané době zákazníci jistě ocení rychlé vyřízení transakce. Krátkou čekací dobu budou vnímat jako kvalitní zákaznický servis.

platba mobilem v restauraci

4. Jednoduchost

Jelikož používání mobilní pokladny je velmi jednoduché a intuitivní, váš personál jej zvládne i bez zdlouhavého odborného školení. Zařízení lze připojit k internetu SIM kartou nebo prostřednictvím Wi-Fi a může fungovat i jako mobilní číšník, díky kterému váš personál vyřídí objednávky u stolu velmi rychle a bez zbytečných chyb, které často vznikají při ručním zapisování.

5. Bezpečnost

Vaši zákazníci očekávají, že budou jejich finance i finanční údaje během placení v maximálním bezpečí. V souvislosti s tím stojí za zmínku, že moderní mobilní pokladny disponují různými pokročilými bezpečnostními funkcemi, ze kterých můžeme konkrétně zmínit například šifrování nebo tokenizaci. A z druhého úhlu pohledu, vy zase bezpochyby oceníte reporty o transakcích a detailní analýzy. Lze je totiž efektivně využít k lepšímu pochopení nákupních preferencí zákazníků i při budoucí optimalizaci nabídky nebo nastavení marketingové strategie.

Multifunkční zařízení, díky kterému ušetříte

Mezi nepopiratelné výhody mobilní pokladny patří i úspora nákladů. Vzhledem k tomu, že se jedná o multifunkční zařízení, které můžete používat prakticky kdekoli a pro více účelů (samozřejmě, šíře využití se odvíjí od konkrétního modelu – některé mají integrované například také skenery čárových a QR kódů), si nepotřebujete pořizovat několik druhů samostatného technického vybavení. V konečném důsledku tak ušetříte nejen jednorázově, ale také z dlouhodobého hlediska – například na provozních nebo servisních nákladech.

Kromě toho existuje i možnost pronajmutí mobilní pokladny. Tímto způsobem si můžete maximálně zjednodušit začátky podnikání nebo usnadnit a zpříjemnit již zaběhnutý byznys. Pronájmem u vybraných dodavatelů automaticky získáváte hardware, software i přenosnou mobilní pokladnu v ceně výhodného měsíčního poplatku.

Besteron VISA, MasterCard