Přemýšleli jste někdy nad tím, že samotné otevření kavárny je ve smyslu úspěšného vedení provozovny v podstatě to nejjednodušší? Sice to vyžaduje mnoho příprav a vybavování, ale skutečný boj, boj o každého jednoho zákazníka, začíná teprve poté. Otevřít podnik je tedy jedna věc, ale úspěšně ho provozovat je už další kapitola.
V každém případě je potřeba mít už před otevřením kavárny na paměti několik náležitostí, které jsou pro bezproblémové a úspěšné provozování kavárny v dlouhodobém horizontu důležité. I proto jsme pro vás dali dohromady checklist, se kterým na cestě za vaším snem nic nepodceníte a ani na nic nezapomenete.
Náš tip: Stáhněte si následující užitečný checklist sestávající z 9 důležitých bodů a mějte jej během vaší cesty za otevřením kavárny vždy po ruce a na očích. Zhmotněné věci jsou totiž bližší krok k vysněným cílům. Projděte si jednotlivé body a naplánujte si úkoly k jejich realizaci. Ty splněné označte znakem v.
Věděli jste, že nejen výše zmiňovaným bodům, ale i dalším důležitým faktorům, na které je třeba myslet před otevřením kavárny, se podrobně věnujeme také v samostatném článku? Pokud chcete vědět, jak úspěšně otevřít kavárnu, doporučujeme vám přečíst si ho. Ve srovnání s tím, kolik úsilí věnujete všem přípravám a vyřizování, vám to zabere minimum času. A navíc, v konečném důsledku vám to může ušetřit mnoho starostí.
Chyby, kterým se před otevřením kavárny vyhněte
Vzhledem k tomu, že kavárnu lze otevřít několika neúspěšnými cestami, jako bonus jsme vám sepsali i několik chyb, kterým byste se měli obloukem vyhnout:
- Nepouštějte se do otevírání kavárny, pokud nemáte dostatek finančních prostředků na její rozběh a fungování.
- Neberte si vysoký úvěr (jen na to, abyste otevřeli), který následně nedokážete pravidelně splácet.
- Neignorujte neustálé vzdělávání se v gastro oblasti, které je nesmírně důležité pro pokrok vašeho podniku.
- Nehrňte se do otevření kavárny bezhlavě a bez plánování, nápadu, strategie a vhodného pokladního systému.