Foto: Úprava obědového menu
Náš tip: Pokud přidáváte jídlo, které už někdy do menu bylo přidáno, automaticky se vyplní jeho celý název, doplní se fotografie, alergeny i velikost porce. Jde o super vychytávku, která vám ušetří hromadu času. Zde je proto důležité dávat jídlům stále stejný název. Pokud jste jednou do menu přidali „Caesar salát“, do budoucna zapomeňte na „Cézar salát“. Zjednodušíte si život.
Foto: Našeptávač názvů jídel
Pro zákazníka je důležité, aby viděl pěknou a přehlednou nabídku obědového menu. Vždyť ne nadarmo se říká, že se jí i očima. Když už si dáte tu námahu a vytvoříte si v iKelp POS Mobile menu, přidejte i kvalitní obrázky, které zákazníky zaujmou.
Foto: Možnosti a nastavení v systému iKelp POS Mobile
Součástí vaší nabídky obědového menu na webu, Inteligentním stole, nebo už zmiňovaném Facebooku mohou být i doplňkové informace. Jde o informativní text, který se u nabídky zobrazí, např. „Dnes limonáda zdarma“ nebo „Koláčky 2 + 1 zdarma“. Je ale opravdu jen na vás, zda možnost informativního textu budete využívat. Zároveň se dá přidat text i na začátek a konec týdenního menu. Restaurace to využívají především pro informace o ceně donášky.
Statistiky a vyhodnocování prodeje
Přehledné statistiky vám pomohou udat směr. Získáte informace o obratu a vytíženosti stolů během celého dne, o nejprodávanějším obědovém menu, statistikách výdeje apod. A co všechno se z těchto statistik dozvíte?
- Porovnání prodejů: Získáte porovnání prodejů obědového menu s předchozím týdnem, průběh prodejů za aktuální měsíc i za měsíc předchozí. Díky tomu zjistíte, jak na tom aktuálně jste, zda se vám daří, nebo zda je potřeba pořádně přidat.
- Vytíženost menu a výdeje menu: Velmi podobná záležitost, která zobrazuje výdeje za jednotlivé časové úseky během dne i celého týdne. Zjistíte, kdy a jak dlouho u vás trvá obědová špička. To je velkou pomůckou i při plánování personálu. Budete vědět, které dny máte nejsilnější, a zajistíte si dostatečnou obsluhu. Zároveň víte, kdy přidat i posilu do kuchyně.
- Informace o TOP menu: Díky aplikaci se dozvíte, které menu se vám nejvíce prodávalo. Je to skvělá pomůcka při vytváření obědového menu na následující období a také možnost, jak od základů předělat jídelní lístek. Proč nabízet jídla, která se neprodávají? Zkuste přijít s novinkami a doplňte je o ověřené klasiky, které mizí z hrnců nejrychleji.
Foto: Statistika obědového menu
Tak jako u každého prodeje je i u prodeje obědového menu důležité mít nějaký výstup, report nebo vyhodnocení, které napoví, jak dál. Velkou výhodou restauračního systému iKelp POS Mobile je, že vám takové informace dokáže poskytnout. Aplikace je nejen jednoduchá na ovládání, ale zároveň přináší cenné informace, které při řízení podniku jednoznačně zužitkujete.